Tydlig utbildningsplan för säljare i VCPATydlig utbildningsplan för säljaren i VCPA

För att skapa tydlighet kring varje säljares individuella utbildningsplan lanserar vi nu tillsammans med VCS ”Mina certifieringar” i VCPA.
De olika nivåerna ”Volvo Sales Performance 1,2,3” innehåller de obligatoriska utbildningar som säljaren ska genomföra för att bli en Volvo-säljare i världsklass, inom såväl kundmottagning och behovsförsäljning som produktutbildningar mm.

 

”Mina certifieringar” kommer även göra det enkelt för dig som säljchef att följa upp och coacha varje enskild säljare, när du enkelt ser var han/hon befinner sig i utbildningsplanen.


Ny obligatorisk säljutbildning i Volvo Sales Performance 3 är ”Volvo Dynamic Sales”, designad för att möta den nya generationens köpare. Vi kommer inom kort börja kalla in alla säljare till denna utbildning.

 

 


Varför har vi byggt Mina certifieringar i VCPA?

Tydlighet – Det ger en tydlig bild av vad som är nästa steg i den individuella kompetensutvecklingsplanen. En nyanställd säljare får en tydlig bild av vad han/hon förväntas genomföra de 6-18 första månaderna, för att uppfylla Volvos kompetenskrav.

 

Hitta rätt -”Mina certifieringar” består av film, webbutbildning, webbträning och lärarledda utbildningar. Via länk kommer man direkt in på rätt webbträning i Volvo Web Training Portal, och allt finns samlat på ett och samma ställe.

 

Enklare att coacha för dig som säljchef– i ”Mina certifieringar” kan du se vilka utbildningar din medarbetare har kvar att göra, som ni gemensamt kan titta på i era utvecklingssamtal.

 

 

Hur gör jag?
När man som säljare loggar in på VCPA kommer man se bilden nedan. Man klickar på länken för att starta resp utbildning, eller anmäla sig på lärarledd utbildning.
Uppdatering till SIMBA är i dagsläget ännu ej löst, men är under utveckling.

 

Vi har godkänt utbildningarna Välkommen till Volvo, Volvo Sales Program, Mjukvaruskolan Konsument och Mjukvaruskolan Företag för alla befintliga säljare, för att komma vidare i utbildningsstegen, och fokusera på de steg vi anser är prioriterade i dagsläget, dvs den nya säljutbildningen Volvo Dynamic Sales.
För säljare anställda efter 1/1 2017 däremot kommer alla steg i utbildningsplanen behöva genomföras.

 

De tidigare nivåerna Basic, Advance etc är borttagna, och motsvarande utbildningar finns i ”Volvo Sales Performance 1-3”. Steg 4 innehåller rekommenderade utbildningar, idag erbjuds ”Diplomerad B2B-säljare”, och fler är under utveckling.

 

 

 

Vid frågor ang inloggning/användaruppgifter i VCPA, kontakta servicedesk@tacdis.com, vid frågor gällande utbildningarna, kontakta Sara Berg Sjöstedt sara.berg.sjostedt@ihm.se